2017.08.13. II. Kiskunhalasi Autós Ügyességi Verseny

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

   

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Szakmai beszámoló: Kkiskunhalason mármásodik alkalommal rendezhettünk utós ügyességi versenyt a tanpályán. 2017.08.13-án reggel, a hirtelen jött hűvős idő és a folyamatosan szitáló eső sem szegte az autózás szerelmeseinek kedvét. 8 órától önkéntesek segítségével kezdődtek meg a munkálatok, úgy mint a sátor állítás, pálya építés, hangosítás beüzemelése, kordonszalagok kihelyezeése. 

9:00-10:00 óra között érkeztek a nevezők, valamint családtagjaik, barátaik. ebben az időszakban adhatták le nevezéseiket is, E1, E2, H1, H2, H3, N kategóriákban, majd gyalogosan járhatták be a pályát. 10:00-12:00 óráig gyakorlóköröket tehettek a versenyzők. 12:00-16:00 óra között megkezdődött az igazi verseny a mért körökkel. Szoros időeredmények születtek, de ameddig ezeket pontosították a bírók, addig versenyzőink közönség-élményautózást tartottak. Sokan éltek ezzel a nem mindennapi lehetőséggel, ahol ilyenkor testközelből is részese lehet a fergeteges autózásnak. Olykor a szó-szoros értelmében pattanásig feszült volt a helyzet, hiszen sok versenyző az autója gumiját nem kímélve füstöltette kerekeit, utasa és a nézők nagy örömére.

16:00 órakor megkezdődött az eredményhirdetés, melyen a dobogós helyezéseket elérő versenyzőknek, Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere adta át az érmeket és serlegeket.

2017.év bajnoki fordulójának ötödik versenynapján, 41 versenyző tesztelte tudását, valamint közel 100-an kísérték figyelemmel a rendezvényt.