2017.08.27. CQB Airsoft Csávoly

      

     

     

    

 

 

Szakmai beszámoló:

A Szent László Határrendész Közhasznú Egyesületen belül működő, Johnfishtoday airsoft szakosztály, már többször megméretette magát különböző rendezvényeken. A jó csapat szellem és játékkedv késztette őket arra, hogy a saját pályájukon is játékot rendezzenek. Így került sor 2017. 08. 27-én a CQB (épület harc) airsoft Csávoly elnevezésű airsoft játékra.

Izgalomal és kíváncsian várták a napot, hogyan sikerül és hányan vesznek részt rajta. 

Már reggel 8 órakor tereprendezést és pályaépítést tartottak a fiúk, közben érkeztek a játékra jelentkezők. 9 órakor a szakosztály vezetője ismertette a játékszabályokat, majd megkezdődött a harc. Igaz, épületjátéknak hirdették, de annyira beleélték magukat a játékosok a csatába, hogy birtokba vették az egész területet. 

A pálya nagysága is korlátozza a játékosok számát, de várakozáson felüli volt az érdeklődők száma. A korosztályok közötti idő is távolinak bizonyult. A 18 éven aluliak csak szülői nyilatkozat ellenében vehetnek részt a játékon, de ezt a szabályt is betartva, 17-50 év között csatáztak a játékosok. Többen egy családba (apa, fiú) tartoztak. 

9 órától 17 óráig kisebb-nagyobb szünetekkel háromszor indultak a "csatamezőre" a "katonák".

17 órakor jó hangulatban, elégedetten és a következő játékot már várva távoztak az airsoft játék szerelmesei.

Az eseményen Baja, Bácsalmás, Jánoshalma, valamint más járásokból 17-50 év között, összesen 23-an vettek részt.